Doživite IDEA Statica uporabniški portal

čet 06.05.2021

V spletno mesto www.ideastatica.com je vključen popolnoma nov spletni portal za upravljanje vaših računov IDEA StatiCa, licenc in primerov podpore. Upravljajte uporabnike v svojem podjetju, nastavite licenčni interval, pošiljajte tehnična vprašanja in jih delite s svojimi kolegi – vse v vašem brskalniku.

Največja zmogljivost in minimalne ovire – to je filozofija IDEA StatiCa, ki vpliva na vse dele poslovanja. In seveda je na prvem mestu skrb za stranke. Da bi vam ponudili najvišje standarde, smo razvili nov spletni portal za večje udobje pri uporabi programske opreme.

Za vstop na portal kliknite simbol za prijavo in se prijavite s svojimi prijavnimi podatki IDEA StatiCa, ki jih uporabljate tudi za programsko opremo. Običajno je to vaš e-poštni naslov in geslo. Takoj ko se prijavite, lahko spremenite jezik in spletno mesto bo shranilo vas in vaše nastavitve za naslednjih nekaj obiskov (odvisno od nastavitev brskalnika).

Glavna nadzorna plošča portala vsebuje tri zavihke s povzetki informacij o naslednjih temah:

  • Račun
  • Licence in uporabniki
  • Primeri podpore
 

Te zavihke je mogoče odpreti za dostop do celotnih podatkov. Do zavihkov lahko pridete tudi neposredno iz menija s katerega koli dela spletnega mesta.

Račun

To področje vsebuje splošne podatke, kot so ime in naslov podjetja, e-poštni naslovi za stike, telefonska številka, ime prodajnega partnerja itd. Skrbnik lahko ureja kontaktne podatke, medtem ko jih lahko običajni uporabnik samo prebere.

Licence in uporabniki

Področje licenc vsebuje informacije o licenci za programsko opremo in kako se uporablja. Vsak uporabnik si lahko ogleda kupljene izdelke, datume poteka veljavnosti naročniških licenc in vzdrževanja ter trenutno uporabo licenc. Skrbnik lahko spremeni interval preverjanja, ki označuje, kako dolgo bo licenca delovala v računalniku po prekinitvi povezave z internetom.

Če želite več informacij o nastavitvi intervala preverjanja, si oglejte članek v bazi znanja Interval preverjanja licence (1–1000 ur) Interval preverjanja licence (1–1000 ur).

Uporabniško območje je vidno samo skrbniku. Tu so navedeni vsi uporabniki licenc pod trenutnim računom. Skrbnik lahko briše, ureja ali doda uporabnike s klikom na Ustvari novega uporabnika. Ko je uporabnik dodan, se podatki za prijavo v IDEA StatiCa takoj pošljejo na njegov e-poštni naslov.

Primeri podpore

Na področju primerov podpore lahko uporabniki ustvarijo nov primer podpore. Vsi predloženi primeri so vidni vsem uporabnikom v računu. Pri ustvarjanju primera na službo za pomoč IDEA StatiCa pošljite  Support-Ticket ki jo bodo obravnavali naši inženirji. Z izbiro aplikacije in vnosom naslova primera vam sistem ponudi sorodne članke iz centra za podporo, tako da boste že spotoma dobili možne odgovore.

Informacije o oddaji in upravljanju primerov podpore na uporabniškem portalu najdete v članku v bazi znanja znanja Kako ustvariti nov primer (podpore).

V kratkem bomo zaprli druge možnosti za neposreden prenos primerov podpore na IDEA StatiCa, npr. Bot za podporo v centru za podporo, e-pošto itd. Podporne kanale naših lokalnih prodajnih partnerjev pa ne bomo spreminjali.

Kako naprej?

To je prva različica uporabniškega portala. Odpravili bomo morebitne napake. V tem času delamo na nadaljnjem razvoju in izboljšavah, da vam ponudimo še več udobja pri uporabi celotnega paketa izdelkov.

Če želite izvedeti več o ukinitvi licence ali čem drugem, poskusite poiskati ključne besede v centru za podporo ali neposredno poiska pogosta vprašanja o licenciranju.