Pravilnik o zasebnosti

 1. UVODNA DOLOČBA

Ta politika zasebnosti (»Politika zasebnosti«) pojasnjuje, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki in jih obravnavamo, ko (i) se registrirate na naši spletni strani ideastatica.si (»Spletna stran«) ali jo obiščete in (ii) ko uporabljate naše izdelke ali storitve (»Izdelki«). Vključuje tudi informacije o posameznikih, ki se prijavijo na delovno mesto v družbi IDEA StatiCa.
Ta politika zasebnosti vsebuje informacije o naravi vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, in o tem, kako lahko zahtevate, da jih izbrišemo, posodobimo, prenesemo in/ali vam omogočimo dostop do njih.
Namen te politike zasebnosti je, da vam nudimo podporo pri sprejemanju premišljenih odločitev pri uporabi spletnega mesta in naših izdelkov in/ali razumevanju, kako lahko obdelujemo vaše osebne podatke, ko se prijavite na delovno mesto pri družbi IDEA StatiCa.
Prosimo upoštevajte tudi, da se ta politika zasebnosti nanaša samo na uporabo vaših osebnih podatkov, ki smo jih pridobili.

 1. IDEA StatiCa, ki ga distribuira SCIA Datenservice GmbH

IDEA StatiCa je družba z omejeno odgovornostjo s sedežem na Češkem, ki razvija programsko opremo za gradbene inženirje, proizvajalce, svetovalce in vse druge, ki izvajajo ali uporabljajo strukturne analize. Naša programska oprema in z njo povezane storitve se distribuirajo po vsem svetu prek mreže naših prodajnih posrednikov (»Prodajni posredniki«). Podrobne informacije o prodajnih posrednikih oz. zastopnikih najdete tukaj.
SCIA Datenservice GmbH prodaja IDEA StatiCa v Sloveniji in do vas deluje kot upravljavec podatkov.
Naši identifikacijski in kontaktni podatki so naslednji:
SCIA Datenservice GmbH
Türkenhain 1/A III/10
AT-7083 Purbach am Neusiedlersee
tel. +43 664 3819760
e-pošta info@scia.at

 1. KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO

Vaše osebne podatke lahko pridobimo med našim poslovanjem, vključno z vašo uporabo našega spletnega mesta, ko stopite v stik z nami ali zahtevate podatke od nas in ko uporabljate naše izdelke.
Obdelujemo lahko naslednje osebne podatke:

 • Če ste obiskovalec spletnega mesta ali če ste naročnik na naša tržna obvestila:
  • ime in naziv delovnega mesta,
  • kontaktni podatki, vključno s podjetjem, pri katerem delate, e-poštnim naslovom in državo, v kateri se nahajate, vaše želje in interesi glede naših izdelkov.
 • Če ste stranka, ki je izdelke kupila neposredno od nas:
  • ime in naziv delovnega mesta,
  • kontaktni podatki, vključno s podjetjem, pri katerem delate, naslov in e-poštni naslov,
  • informacije o plačilu in izdajanju računov,
  • informacije, ki nam jih posredujete v okviru tega, da vam nudimo izdelke,
  • različne podatke, ki izhajajo iz uporabe naših izdelkov, ki so potrebni za naš program za boj proti piratstvu,
  • informacije, ki nam jih posredujete med anketami, in informacije, ki nam jih posredujete za namene udeležbe na dogodkih
  • podatki o uporabi in telemetrija učinkovitosti ter diagnostični podatki o zrušitvah in napakah.
 • Če ste stranka, ki je izdelke kupila pri našem prodajnem posredniku, obdelujemo enake podatke kot pri neposredni prodaji, razen podatkov o plačilu in izdajanju računov.
 • Naše izdelke kupujejo večinoma pravne osebe, ki niso osebe, od katerih se zbirajo osebni podatki. Vendar pa lahko prejmemo osebne podatke v okviru le-te prodaje (npr. osebni podatki v zvezi s katerim koli uradnikom ali osebjem zadevnih pravnih oseb). To lahko vključuje ime in kontaktne podatke.
 • Če ste možni novi sodelavec, ki se želi pridružiti družbi IDEA StatiCa:
  • ime in naziv delovnega mesta,
  • kontaktni podatki, vključno z e-poštnim naslovom,
  • življenjepis, vključno z vašo starostjo in/ali spolom, če nam ga posredujete, vašo izobrazbo, pretekle zaposlitve in podobne zadeve ter podobne informacije, ki nam jih posredujete,
  • druge informacije, pomembne za morebitno zaposlitev v družbi IDEA StatiCa.

PIŠKOTKI

Za zbiranje in shranjevanje podatkov, ko uporabljate naše aplikacije, uporabljamo tudi piškotke (majhne besedilne datoteke, ki jih vaš spletni brskalnik shrani, ko uporabljate spletna mesta) in podobne tehnologije, kot so slikovne pike in spletni svetilniki (skupno »piškotki«). Uporabljamo orodja tretjih oseb za izdelavo analiz, kot so Google AnalyticsHotjar da nam pomagajo razumeti, kako, kdaj in zakaj uporabljate naše aplikacije. Če želite izvedeti več o naši uporabi piškotkov, si oglejte našo Izjavo o piškotkih.

Razen kot je opisano v naši izjavi o piškotkih, je odvisno od vas, ali bomo podatke zbirali z uporabo piškotkov. Lahko si kadar koli premislite, tako da v aplikaciji odprete svoje nastavitve ali upravljate nastavitve piškotkov tukaj.

PODATKI SOCIALNEGA OMREŽJA

Naše aplikacije lahko vključujejo vsebino, gumbe ali druga orodja, ki se povezujejo s storitvami in/ali platformo/platformami drugega podjetja (»vtičniki«). Informacije o vaši uporabi vtičnikov zbiramo prek tujih programov, kot so Facebook AdsLinkedIn Campaign manager,  in drugih. Če uporabljate aplikacijo, ki vsebuje vtičnike, lahko podatke prenesete neposredno iz naprave na neodvisnega ponudnika storitev in/ali platforme. Podatkov, ki jih zbirajo vtičniki, ne nadzorujemo. Če ste prijavljeni v socialno omrežje, lahko le-to poveže vašo uporabo naše aplikacije z njihovimi storitvami in/ali platformo.

Če na primer z vtičnikom komunicirate s klikom na »Všeč mi je«, »Sledi« ali »Deli« ali s pisanjem komentarja, se lahko te informacije samodejno prikažejo v vašem profilu na relevantni storitvi ali platformi socialnega omrežja. Tudi če niste prijavljeni, lahko vtičniki pošljejo vaš IP naslov storitvam in/ali platformam socialnih omrežij. Prosimo vas, da to upoštevate, ko uporabljate naše aplikacije.

Ko se v napravi, ki jo uporabljajo tudi drugi, povežete s storitvijo ali platformo socialnega omrežja, lahko drugi uporabniki vidijo informacije, ki so shranjene ali prikazane v povezavi z vašim profilom na spletni strani socialnega omrežja.

 1. KATERI SO NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO

Vaše osebne podatke lahko uporabimo za naslednje namene in na naslednji pravni podlagi:

 • Prodaja izdelkov

Zbiramo in hranimo osebne podatke, ki jih prostovoljno posredujete, da omogočite nam ali našemu prodajnemu posredniku, da vam prodamo izdelke in ki so potrebni za izpolnitev zakonskih obveznosti v zvezi s sklenitvijo pogodbe in prodajo izdelka.

Pravna podlaga za to je, da je obdelava potrebna za izpolnjevanje zakonskih obveznosti.

 • Zagotavljanje storitev in izvajanje pogodbenih obveznosti

Zbiramo in hranimo osebne podatke, ki jih prostovoljno posredujete, da lahko nam ali našemu prodajnemu posredniku omogočite, da vam nudimo storitve in/ali da lahko izpolnimo pogodbenih obveznosti, ki jih imamo z vami.

Pravna podlaga za to je, da je obdelava potrebna za izvedbo pogodbe, katere stranka ste.

 • Tržna obvestila

Osebne podatke, ki jih prejmemo od vas ali opazujemo o vas iz vaše interakcije z nami, uporabljamo za pošiljanje tržnih obvestil.

Tržna obvestila vam bomo pošiljali samo, če ste privolili v prejemanje takšnih tržnih sporočil ali če imamo do tega zakonito pravico.

Če ste naša stranka, je pravna podlaga za to obdelavo naš zakoniti interes. Če niste naša stranka, je pravna podlaga vaše soglasje.

 • Vpogled v stranke

Osebne podatke, ki jih pridobimo od vas med izvajanjem anket o strankah in drugih anket, analiziramo, da bi izboljšali naše izdelke in z njimi povezane storitve.

Pravna podlaga za to obdelavo je vaše soglasje.

 • Boj proti piratstvu

Zbiramo in analiziramo osebne podatke, ki jih pridobimo v povezavi z našim programom za boj proti piratstvu in ustreznimi tehničnimi sredstvi.

Pravna podlaga za to obdelavo je naš zakoniti interes.

 • Zaposlovanje

Vaše osebne podatke uporabljamo za oceno primernosti za katero koli delovno mesto, za katero se lahko prijavite.

Pravna podlaga za to obdelavo je naš zakoniti interes.

 1. S KOM DELIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Osebne podatke lahko po potrebi delimo z različnimi naslednjimi kategorijami tretjih oseb:

 • naši strokovni svetovalci, kot so odvetniki in računovodje,
 • vladni ali regulativni organi,
 • tretje osebe, ki so podizvajalci določenih naših storitev.
 1. TRETJI PODIZVAJALCI

Kot navedeno zgoraj, lahko sodelujemo s podizvajalci, ki bodo osebne podatke obdelovali v našem imenu in po naših navodilih. Zagotavljamo ustrezno raven skrbnosti in v zvezi s katerim koli podizvajalcem vzpostavimo pogodbeno dokumentacijo, da zagotovimo, da osebne podatke obdeluje primerno in v skladu z našimi zakonskimi in regulativnimi obveznostmi.

 1. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Osebne podatke, zbrane na podlagi vašega soglasja, bomo hranili do preklica soglasja. V zvezi z zagotavljanjem izdelkov in povezanih storitev, bomo ustrezne osebne podatke hranili najmanj pet let od prenehanja zadevne pogodbe, datuma zadnje izdaje posodobitve ali nadgradnje zadevnega izdelka ali datuma zadnje interakcije z vami.

Če so osebni podatki uporabni le kratek čas, jih bomo izbrisali.

 1. ZAUPNOST IN VARNOST VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Zavezani smo k varovanju osebnih podatkov, ki so nam bili posredovani, in izvajamo ustrezne politike, pravila in tehnične ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki jih nadzorujemo, pred nepooblaščenim dostopom, nepravilno uporabo ali razkritjem, nepooblaščenim spreminjanjem in nezakonitim uničenjem ali naključno izgubo.

Vsi naši partnerji, zaposleni, svetovalci, delavci in obdelovalci podatkov (tj. tisti, ki v našem imenu obdelujejo vaše osebne podatke za zgoraj naštete namene), ki imajo dostop do osebnih podatkov in so povezani z obdelavo osebnih podatkov, so dolžni spoštovati zaupnost takih osebnih podatkov.

 1. KATERE SO VAŠE PRAVICE

V zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih hranimo, imate naslednje pravice:

 • Pravica do dostopa

Če nas vprašate, bomo potrdili, ali obdelujemo vaše osebne podatke, in vam po potrebi posredovali kopijo teh osebnih podatkov (skupaj z nekaterimi drugimi podrobnostmi). Če potrebujete dodatne kopije, bomo morda morali zaračunati primerno pristojbino.

 • Pravica do popravka

Če so osebni podatki, ki jih hranimo o vas, netočni ali nepopolni, lahko zahtevate, da jih popravimo. Če ste upravičeni do popravka in če smo vaše osebne podatke delili z drugimi, jih bomo obvestili o popravku, če je to mogoče. Obvestili vas bomo tudi, s kom smo delili vaše osebne podatke, a se lahko obrnete neposredno nanje, če nas za to zaprosite in če je to mogoče ter zakonito.

 • Pravica do izbrisa

Od nas lahko zahtevate, da izbrišemo ali odstranimo vaše osebne podatke v nekaterih okoliščinah, na primer kadar jih ne potrebujemo več ali če umaknete svoje soglasje (kjer je to primerno). Če ste upravičeni do izbrisa in če smo vaše osebne podatke delili z drugimi, jih bomo obvestili o izbrisu, če je to mogoče. Obvestili vas bomo tudi, s kom smo delili vaše osebne podatke, da se lahko obrnete neposredno nanje, če nas za to zaprosite in če je to mogoče ter zakonito.

 • Pravica do omejitve obdelave

Od nas lahko zahtevate, da v določenih okoliščinah ‚blokiramo‘ ali onemogočimo obdelavo vaših osebnih podatkov, na primer kadar izpodbijate točnost teh osebnih podatkov ali nam ugovarjate. Če ste upravičeni do izbrisa in če smo vaše osebne podatke delili z drugimi, jih bomo obvestili o izbrisu, če je to mogoče. Obvestili vas bomo tudi, s kom smo delili vaše osebne podatke, da se lahko obrnete neposredno nanje, če nas za to zaprosite in če je to mogoče ter zakonito.

 • Pravica do prenosljivosti podatkov

V določenih okoliščinah imate pravico pridobiti osebne podatke, ki ste nam jih posredovali (v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki) in jih ponovno uporabiti drugje ali zahtevati, da jih prenesemo tretji osebi po vaši izbiri.

 • Pravica do ugovora

Lahko nas prosite, naj prenehamo obdelovati vaše osebne podatke, in to bomo storili, če:

 • se zanašamo na lastne ali zakonite interese nekoga drugega za obdelavo vaših osebnih podatkov, razen če lahko dokažemo prepričljive pravne podlage za obdelavo; ali
 • obdelujemo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.
 • Pravica do umika soglasja

Če se za pravno podlago za obdelavo vaših osebnih podatkov zanašamo na vaše soglasje (ali izrecno soglasje), imate pravico, da to soglasje kadar koli umaknete.

 • Pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Če imate pomisleke glede katerih koli naših praks glede zasebnosti, vključno z načinom, kako smo ravnali z vašimi osebnimi podatki, jih lahko sporočite ustreznemu nadzornemu organu.

Prosimo upoštevajte, da so nekatere od teh pravic lahko omejene, zlasti če imamo prevladujoč interes ali pravno obveznost nadaljnje obdelave podatkov.

 1. SPREMEMBE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

To politiko zasebnosti lahko občasno spremenimo. Da zagotovimo, da boste vedno seznanjeni s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke, bomo to politiko zasebnosti občasno posodabljali, da bo odražala kakršne koli spremembe naše uporabe vaših osebnih podatkov. Lahko izvedemo tudi spremembe, ki so potrebne za uskladitev s spremembami veljavne zakonodaje ali regulativnih zahtev. Kjer je to izvedljivo, vas bomo o pomembnih spremembah obvestili po e-pošti. Kljub temu vas vabimo, da redno pregledujete to politiko zasebnosti, da boste obveščeni o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke.